Arrogancia vagy tudatlanság?

2014-10-17valasztas.jpg

A Magyar Közösség Pártja Dunaszerdahelyi Helyi Szervezete tiltakozik a 2014. november 15-én sorra kerülő helyi önkormányzati választásokon a MOST-Híd párt színeiben, illetve függetlenként induló jelöltek választási kampányon kívüli politikai reklámja ellen, amely sérti az 1990. évi 346. számú, a községek önkormányzati szerveibe történő választásokról szóló törvény 30. §-ának 2. bekezdését.

 

Ez a rendelkezés kimondja, hogy a választási kampány 17 nappal a választások ideje előtt kezdődik (2014. október 29-én 00.00 órától), és 48 órával a választások napja előtt fejeződik be (2014. november 12-én 24.00 óráig).
A lakóházak felvonóiban elhelyezett reklámtáblákon megjelent személyek egyértelműen a választásra buzdítják a polgárokat, ráadásul az egyik független jelölt a politikai reklámján engedély nélkül használja Dunaszerdahely város címerét, s ezzel megsérti Dunaszerdahely város Alapszabálya 21. cikkelyének 2. pontját.
Ezek a tettek ellentétben állnak a választási törvény által a polgármester- és képviselőjelöltek számára biztosított egyenlő esély elvével. A nevezett személyek ezáltal előnyhöz jutnak a választási kampány időszakán kívül történő kampánnyal, ami nemcsak etikátlan, hanem egyben törvénysértő is. Ha tehát a jelöltek már most törvénytelenül cselekszenek, mit tennének a dunaszerdahelyi képviselő-testületbe való megválasztásuk esetén?!

Dunaszerdahely, 2014.10.10.

az MKP Dunaszerdahelyi HSZ elnöksége