A lakosok véleményére voltunk kíváncsiak

2012-09-23DSC_0043.jpg

A XXXII. Csallóközi Vásárban nem csak a különböző portékát kínáló árusok voltak jelen, hanem a Magyar Koalíció Pártjának (szeptember 22-től Magyar Közösség Pártja) Dunaszerdahelyi Helyi Szervezetének tagjai, szimpatizánsai és önkormányzati képviselői is.

A szeptember 20-án kezdődő hagyományos vásár megnyitója után az MKP Dunaszerdahelyi Helyi Szervezete is kinyitotta sátrát és lakossági kérdőívvel, a Selye János Egyetem leminősítése elleni petícióval várta az érdeklődőket. Ugyancsak adományt helyezhettek el Krasznahorka várának megsegítésre is, amelyet a Nemzeti Összefogás Krasznahorkáért elnevezésű gyűjtés keretében valósítottak meg. De a sátornál mindenki hozzájuthatott az Nyelvi jogok Szlovákiában – Anyanyelvhasználati Útmutató c. kisfüzethez és a kétnyelvű matricákhoz is.
A vásár ideje alatt az MKP önkormányzati képviselői a lakossági kérdőívre fektették a hangsúlyt és a névtelen kérdőíven keresztül érdeklődtek a dunaszerdahelyiek, illetve a más községekben lakók városhoz való viszonyukról, szimpátiájukról, illetve kritikáiról. Karaffa Attila önkormányzati képviselő elmondta: „A kérdőív kitöltése után a kiértékelést követően a képviselőknek nyújtanak majd segítséget a válaszadók feleletei. Százon felül töltötték ki a 12 kérdésből álló lakossági kérdőívet, amelyben többek között a településre, a szűkebb lakókörnyezetre, az infrastruktúra, illetve az önkormányzat jövőbeli fontossági feladatait fogalmazhatták meg a válaszadók. A sátornál kellemesen elbeszélgettünk a lakosokkal, de figyelmesen meghallgattuk és feljegyeztük észrevételeiket.”
A kiértékelést követően az MKP önkormányzati képviselői nyilvánosságra hozzák a lakossági kérdőívek eredményeit, illetve a későbbiekben munkájukhoz elengedhetetlen kelléke lesz majd a véleményt formáló válaszok és az esetleges építő célzatú kritikák.
 

DSC_0031.jpgDSC_0035.jpgDSC_0036.jpgDSC_0043.jpgDSC_0060~1.jpgDSC_0091.jpgDSC_0072.jpgDSC_0029.jpgDSC_0132.jpgDSC_0136.jpgDSC_0134.jpgDSC_0113.jpg